Wat zijn de juiste mogelijkheden om te zoeken?

Gezinskunde | 0 comments

1. Eigen netwerk (school, werk).

2. Netwerk van zijn ouders.

Belangrijk is dat zijn aanvraag op de juiste wijze dient te worden verricht. Zijn aanvraag moet geen fitnah veroorzaken voor zowel de man als de vrouw. Het is geen probleem om op een zuster af te stappen nadat hij de kennis heeft dat zij ongetrouwd is, om het telefoonnummer te vragen van haar vader om haar hand te vragen. Het is geen probleem om een mail te sturen naar een zuster direct of indirect om een huwelijksaanzoek te doen. Zolang de regels van de Islaam nagekomen worden en fitnah uit de weg wordt gegaan.

Belangrijk is dat het huwelijksaanzoek moet beginnen bij de vader. Tegenwoordig willen de zusters dat niet en willen ze eerst kennismaken met de persoon zelf en pas naderhand de vader er bij halen. Dit is een weg van fitnah.

De fitan die gebeuren kunnen zijn:

– Je gaat dan eigenlijk bepalen voor je vader dat hij de juiste man voor jou is.

– Je kunt in bepaalde fitan terecht komen.

Lukt het niet om bij de vader de aanzoek te doen, dan ga je naar de oom, lukt dat niet dan naar de broer. Bij elke gesprek dat de twee verrichten moet de walie of een ander mahram bij zitten die weet wat de twee zeggen en doen. Ga dus niet een klein kind er bij halen die geen flauw benul heeft van hetgeen gezegd wordt.

Categorieën