Wat is de volgorde van de kennismaking?

Gezinskunde | 0 comments

1. Allereerst kijkt men naar de godsdienst.

2. Daarna kijkt men naar het gedrag.

3. Persoonlijke eigenschappen van de man en vrouw.

4. Eigenschappen die betrekking hebben op beide situaties:

– Situatie van de man: die betrekking heeft op zijn kunde om zijn vrouw en kinderen te onderhouden. Hoe zit het met zijn familie en hoeveel invloed heeft zijn familie op hem? Kan hij eventuele onrecht tegenhouden die eventueel begaan wordt door zijn familie? Of andersom het onrecht die zijn vrouw eventueel veroorzaakt tegenover zijn familie, is hij in staat om die te stoppen?

– De situatie van de vrouw: kan zij goed voor haar man en haar kinderen zorgen of is zij laks en laat zij van alles liggen? Is zij een vrouw die loyaler is naar haar ouders dan naar haar man? Dit weet je wanneer zij een zaak uitvoert die haar ouders haar bevelen terwijl die in strijd is met de Islaam. Als zij vindt dat zij dat moet doen omdat het toch haar ouders zijn. Echter haar volledige loyaliteit moet gaan naar haar man.

Als dit allemaal goed zit, dan pas kun je haar zien zonder bijvoorbeeld haar hidjaab.

Het meest geslaagde huwelijk is waarvan de verlovingstijd alleen de tijd betreft die nodig is. Ga niet tijd rekken om bijvoorbeeld in Marokko te trouwen tijdens de zomervakantie. Dus niet uitstellen wegens onjuiste redenen. Natuurlijk moet hier overeenstemming bereikt worden met de verschillende partijen.

Categorieën