Hoe krijg je liefde voor Allaah?

Algemeen | 0 comments

Op welke zaken moeten wij letten voor het verbeteren van onze godsdienst?

Iemaan in jouw hart dient men aan te wakkeren, middels:

Liefde voor Allaah; Hoe krijg je liefde voor Allaah?

  • Door Hem te kennen. Hoe kun je Hem meer leren kennen? Aan de hand van Zijn namen allereerst. De namen en de inhoud ervan dien je als eerst te kennen. De betekenissen die deze namen bevatten, beschrijven Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa. Dus eerst de namen en eigenschappen.
  • Door Zijn voorschriften te volgen/praktiseren. Na praktiseren komt jezelf controleren. Daarna komt: mensen oproepen tot deze kennis.
  • Kennis vergaren over Zijn beloning en bestraffing. Wat is het nut van het kennen van de beloning en bestraffing, en dat men daarvan zijn keuze laat afhangen?

Wat hebben liefde en afschuw te maken met het leren kennen van een beloning en bestraffing (van een bepaalde daad)? Liefde is het gaspedaal; als je liefde voor iets hebt, reik je ernaar. Allaah heeft deze godsdienst gepast aan de fitrah waarin de mens geschapen is. Dat betekent dat Hij aan Zijn bevelen de beloning hangt, en aan de verboden een bestraffing relateert. Simpele verklaring: wanneer men weet wat de voor- en nadelen zijn, streeft hij het voordeel/de beloning na, en indien hij weet welk nadeel hem zal bereiken als hij die daad verricht, onthoudt hij zich daarvan, en remt hij zich. Het is belangrijk de beloning en bestraffing te kennen, zodat we onszelf daarmee kunnen sturen. Dit is goed voor mij; hiermee krijg ik de beloning. Hiermee kun je liefde opwekken, en verricht je een goede zaak, bij een zonde rem je jezelf en verricht je de daad niet. Daarom is het belangrijk dat we de beloning en bestraffing kennen.

Categorieën