Het huwen van een maagd

Gezinskunde | 0 comments

Wanneer iemand trouwt is het beste dat de vrouw maagd is en niet eerder getrouwd is. Waarom is dat belangrijk?

1. Een jongeman zal dan niet de grote last met zich meedragen dat hij zijn echtgenote extra voorzichtig moet behandelen omdat zij bagage meeneemt van haar oude huwelijk. Hetgeen zij aan bagage meeneemt kan zijn onrecht, slechte ervaring enzovoort. Het kan van alles zijn die van invloed is op de vrouw.

2. De loyaliteit van een maagd is veel groter naar haar enige man toe dan een vrouw die al eerder getrouwd is. Hier mee wordt niet bedoeld dat een gescheiden vrouw of weduwe eerder vreemd gaat, want dat is niet zo. Maar bij een maagd is het over het algemeen zo dat haar gehele hart, liefde en gedachtes alleen draaien om één man en dat is haar huidige man. Dat is anders wanneer een vrouw al eerder getrouwd is geweest en daarna gescheiden. Het zou kunnen zijn dat ze af en toe toch aan haar eerste man denkt. Ook kan het zijn dat ze haar huidige man behandeld naar gelang de ervaringen met haar eerste man. Daarom is het advies voor de man om een maagd te trouwen. Zodat hij dus ook de volledige loyaliteit heeft en meer plezier kan hebben met zijn vrouw. Bovenstaande hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn.

Jaabir heeft verhaald: “Ik huwde een vrouw in de tijd van de profeet sallalahoe 3aleihi wa sallam. Hierna kwam ik de profeet sallalahoe 3aleihi wa sallam tegen en hij zei tegen mij: “O Jabir, ben je getrouwd?” Ik zei: ” ja”. Toen zei hij:  “een maagd of een vrouw die al eerder getrouwd is”. Ik zei:  “een vrouw die al eerder getrouwd is”. Toen zei hij: “zou het niet goed zijn dat je ook een vrouw huwt die maagd is, waarmee je kunt spelen en waarbij zij ook met jou kan spelen”. Ik zei: “o boodschapper van Allaah ik heb zussen en ik ben bang dat zij tussen hen komt (bang dat een maagd niet volwassen genoeg is)”. Toen zei de profeet sallalahoe 3aleihi wa sallam : “dat is dan jouw reden”. En daarna zei de profeet sallalahoe 3aleihi wa sallam: “Een vrouw wordt om vier redenen gehuwd; haar bezittingen, haar status, haar schoonheid en haar godsdienst. Neem degene die zich aan de godsdienst houdt.”

Categorieën