Het huwelijk behoort tot de natuurlijke aanleg (al-Fitrah) en wordt wettelijk voorgeschreven in de godsdienst. Het is een wettelijke en sociale verbintenis tussen een man en een vrouw, met het doel een moslimgemeenschap op te richten.

Allaah Geprezen en Verheven zij Hij zegt:

“Volg de natuurlijke aanleg, die Allaah in de mens geschapen heeft. Er is geen verandering in de schepping van Allaah.”
a-Rroem 30

Allaah Geprezen en Verheven zij Hij zegt:

“En het behoort tot Zijn Tekenen dat Hij voor jullie van jullie eigen soort echtgenotes heeft geschapen, opdat jullie rust bij haar vinden en Hij bracht tussen jullie liefde en barmhartigheid. Voorwaar, daarin zijn zeker Tekenen voor een volk dat nadenkt.”
a-Rroem 21

Aangezien het huwelijk zo’n belangrijke en overheersende plaats inneemt in de godsdienst en de maatschappij, moet de moslimvrouw op een verstandige manier de man kiezen waarmee ze wil trouwen en zich verenigen.

Als het een gepaste keuze is, gebaseerd op de authentieke godsdienstige grondslagen, zal het huwelijk zeker slagen en gezegend zijn. Maar als de keuze gebaseerd is op tradities of begeertes, en niet op de godsdienst, dan zal het huwelijk mislukken en niet gezegend zijn. Het zal op geen enkele manier winstgevend zijn, maar integendeel erg veel schade aanrichten.

Categorieën