Groeten met de Islamitische groet

De moslima en haar omgeving, Moslima | 0 comments

Je moet ook de Sunnah van de Profeet  Allaah’ s gebeden en vrede zij met hem volgen, door hen te groeten met de wettelijk voorgeschreven groet die Allaah en Zijn Boodschapper Allaah’ s gebeden en vrede zij met hem ons geleerd hebben:

“As-Salaamu 3alaykum wa Rahmatu-llaahi wa Barakaatuh.”

“Vrede zij met jullie, en ook de Genade van Allaah en Zijn Zegeningen.”

Deze groet is zonder twijfel beter dan alle vormen van vreemde of vernieuwde groeten zoals goedendag, goedenacht, hello en ciao die vandaag de dag vaak door de mensen gebruikt worden. Ze hebben zo de eeuwige groet van de Islaam verwaarloosd.

De Boodschapper van Allaah Allaah’ s gebeden en vrede zij met hem heeft gezegd:
“De moslim heeft zes rechten tegenover de ander moslim: …als je hem ontmoet, groet hem dan, en als hij je uitnodigt, ga dan in (op zijn uitnodiging)…”1

Zorg ervoor dat je naar de beloning (van Allaah Geprezen en Verheven zij Hij) verlangt bij het vastklampen aan deze aanbevolen daad in je houding tegenover je zusters. Voorzeker, de daad is slechts naar gelang zijn intentie.

In het geval dat zij jou als eerste begroet, moet je haar groet beantwoorden met hetgeen beter is of hetzelfde. Allaah Geprezen en Verheven zij Hij zegt:

“En wanneer jullie met een groet begroet worden, groet dan met een betere dan deze (terug), of beantwoord hem op gelijke wijze.”
a-Nnisaa’ 86


  1. Sahieh, deze hadieth is overgeleverd en sahieh verklaard door imaam Muslim. []

Categorieën