Geduldig zijn en smeekbeden reciteren

De moslima bij tegenspoed, Moslima | 0 comments

Het eerste waar de moslimvrouw zich aan moet vasthouden als een beproeving of tegenspoed haar treft, is dat ze op de beloning van Allaah rekent door middel van geduld. Vervolgens moet ze in deze situatie de volgende smeekbede reciteren:

” إِنَّا للهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ. اللَّهُمَّ أْجُرْنِي فِي مُصِيبَتِي وَاخْلِفْ لِي خَيْرًا مِنْهُ “

“Aan Allaah behoren wij toe en tot Hem keren wij terug. O Allaah! Beloon mij vanwege de tegenspoed die mij treft en breng me naar iets beters.”“Innaa lillaahi wa innaa Ilayhi raadji3oen. Allaahumma-djurnie fie Musiebatie wa khlif lie Khayran minhu.”

Allaah Geprezen en Verheven zij Hij zegt hierover:

“Degenen die wanneer een ramp hen treft, zeggen: ”Voorwaar, aan Allaah behoren wij, en voorwaar, tot Hem zullen wij terugkeren.” Zij zijn degenen op wie de zegeningen van hun Heer neerdalen, en Barmhartigheid, en zij zijn degenen die de rechte Leiding ontvangen.”
al-Baqarah 156-157

De Profeet Allaah’s gebeden en vrede zij met hem zei:

“Als een moslim getroffen wordt door tegenspoed en zegt wat Allaah hem heeft bevolen: “Aan Allaah behoren wij toe en tot Hem keren wij terug. O Allaah! Beloon mij vanwege de tegenspoed die mij treft en breng me naar iets beters”, zal Allaah hem hierna iets beters geven.”1

  1. Sahieh, deze hadieth is overgeleverd en sahieh verklaard door imaam Muslim. []

Categorieën