De echtgenoot

Gezinskunde | 0 comments

De profeet vrede zij met hem heeft gezegd: “De gelovigen met het meest volmaakte geloof zijn degenen die het beste karakter hebben en de beste onder jullie zijn degenen die het beste zijn voor hun vrouwen.”

De man moet oppassen dat hij geen misbruik maakt van zijn leiderschap. Dus dat hij zijn gezin laat doen waar hij zin in heeft. De leiderschap moet gebruikt worden om zijn gezin te leiden naar het beste. Als iemand goed met zijn vrouw en gezin omgaat, dan zullen zij ook goed met hem omgaan. En daarmee zal hij ook goed met anderen omgaan.

Wil je jezelf goed op de weegschaal zetten, dan moet je kijken naar hoe jij met je gezin omgaat.

De vrouw is zwakker, heeft minder kracht en als man zijnde is het dan de vraag hoe hij met haar om zal gaan. Wanneer de man de vrouw onrecht aan kan doen, en haar alsnog geen onrecht aandoet, dan ben je op dat moment goed bezig.

De profeet heeft gezegd: “De gelovige is een nobele groentje.”

Een groentje is iemand die weinig ervaring en weinig kennis heeft. Waarom zegt de profeet vrede zij met hem dat? De profeet vrede zij met hem noemt de gelovige een nobele groentje, omdat hij de mensen wel kwaad kan berokkenen, maar de mensen geen kwaad berokkent. Hij gedraagt zich als een lieveling (nobel). Dit moet zowel binnenshuis als buitenshuis zijn.

En wat ook belangrijk is, is dat je ook niet altijd overal op letten. Dus let niet (altijd) op de kleine zonden die iedereen wel kan verrichten. Als je het met woorden recht kan zetten, dan is dat goed. Lukt dat niet dan volgt het waarschuwen etc. En als corrigeren middels goedheid lukt, dan dien je dat zoveel mogelijk middels de goedheid te verrichten.

Categorieën